Leta i den här bloggen

tisdag 26 februari 2013

LO mix media Scrap-Perra

Vad kul med den sportlovs-tävling som Scrap-Perra scrap-perra har den här veckan. Jag provade deltävling 5: Teknik   där det gick ut på att testa en för mig själv HELT ny teknik, och eftersom jag precis varit på Scrap-perras nybörjarkurs i mixed media som Therese höll , så behövde jag träna på just den tekniken. Så jag tränade och hittade på egna lösningar ...hela layouten är full av olika test och egna påhitt. Inspirationen fick jag bland annat från tidningen Inspira där det var några fina layouter. Mitt mål var att även återanvända nedkladdade delar.

Jag började med att köra gesso genom ett punchonella-nät (så det stod upp vita prickar), även ett litet rutnät som jag klippte från en rulle, och även gesso med lite blå akrylfärg genom en tårtpappers-liknande plastschablon. Jag färgade in gesso med lite blå och grön akrylfärg och målade med pensel lite överallt och med torrare pensel på det som stod upp från gesso-mönstren. Sen hittade jag en gammal spets, lite nät från en gardin och lite säckväck och vita knappar som jag limmade på  och målade över med infärgade gesso. Jag mistade även genom en spets och några sprut här och där. Jag återanvände både den använda punchonellan och rutnäten och limmade på. Av den plastbit där jag blandat gesso och färg, tillverkade jag hjärta - allt för att återanvända allt!

Eftersom det är en bild från min universitet-studietid där jag studerade både statistik och musik så finns även lite not-tejp och en svag stämpling med siffror. Jag har också fäst på några supertunna runda tygbitar och blå pärlor (charms?).






söndag 24 februari 2013

Tolkning av Scrap-Perras skiss vecka 8

Ibland krånglar jag till det för mycket, jag började på en rolig LO enligt Veckans skiss hos Scrap Perra  men jag fick börja om eftersom det blev för rörigt. Less is more, heter det ju och så här blev resultatet till sist, skissen syns först.


lördag 16 februari 2013

LO efter Scrap-Perras skiss vecka 7

 
Jag har skapat en LO från veckans skiss på Scrap-perras websida. Det här fotot är från 1984, då jag var väldigt nykär i min nuvarande man. Passar väl bra så här i alla hjärtans-tider!
 

tisdag 12 februari 2013

LO

Förra veckan dvs vecka 6, skapade jag en dubbel-LO med lite alla hjärtans-känsla utifrån en skiss från Scrap-Perra. Så här såg skissen och LO:n ut, och det är framförallt "ögonkast"-sidan som följer skissen mest. Det var verkligen "kärlek vid 1:a ögonkastet" när vi hitade vår valp Billy i augusti 2012.

söndag 10 februari 2013

Start

10 feb 2013
Dags att börja komma ifatt tekniken, mina gamla dagböcker var i papper men jag tänkte börja dokumentera i datorn istället. Framförallt kommer jag lägga upp kreativitet på den här sidan, eftersom jag sitter lite för mycket framför datorn på dagarna.